Wow, wij zijn verkozen tot
NR.1 Marketing Automation Bureau
van Nederland!

E-mail Labs

Verbluffend interactieve e-mailresultaat voor de KRO-NCRV

Interactieve e-mail in de praktijk: verbluffend resultaat voor de KRO-NCRV

De KRO-NCRV wil haar leden betrokken houden. Dit doen ze onder andere door het organiseren van evenementen. Deze evenementen worden drie keer per jaar onder de aandacht gebracht via het ledenmagazine en daarbij aansluitende e-mailcampagnes. Niet van alle ontvangers is bekend in welke evenementen zij geïnteresseerd zijn. Voor ons een mooie kans om zowel de evenementen onder de aandacht te brengen, als de profielen te verrijken.

Via een interactieve e-mail hebben we de evenementen gepromoot bij de doelgroep. En wat blijkt? Er wordt vijf keer meer geklikt in de interactieve variant in vergelijking tot een statische e-mail.

 

 

Aanleiding

  • Meer inzichten krijgen over de interesses van leden

Doel

  • Meer leden enthousiast maken voor evenementen
  • Relevant communiceren naar leden

Resultaat

  • Een interactieve e-mail om profielen te verrijken
  • Vijf keer meer kliks ten opzichte van reguliere uitnodiging voor evenementen

 

Over KRO-NCRV

De KRO-NCRV is een Nederlandse publieke omroep gericht op de katholieke en protestants-christelijke doelgroep. Door het vertellen van persoonlijke verhalen wil de omroep meer begrip in de samenleving creëren. De marketingactiviteiten zijn vooral gericht op ledenbehoud en werven van nieuwe leden.

 

Relevantie als uitgangspunt

De omroep organiseert meerdere evenementen per jaar. Omdat ze niet van iedere ontvanger weten welk evenement zij het leukst vinden, is het lastig om relevant te communiceren via e-mail. Met 100%EMAIL willen ze daar verandering in brengen.

“Hoe kunnen we de evenementen gerichter onder de aandacht brengen via e-mailmarketing?”

Onze oplossing? Een interactieve e-mail!

 

voorbeeld interactieve email kro ncrv

De interactieve evenementen in de e-mail van de KRO-NCRV

Interactieve e-mail is een mail waarin een actie (meestal is dat klikken, maar kan ook swipen of tekstinvoer zijn) leidt tot zichtbare verandering van de content. Soms wordt dit ook kinetic of dynamic e-mail genoemd.

De e-mailcampagne dient eigenlijk twee doelen: meer bezoekers werven voor evenementen en interesses achterhalen van leden. Een interactieve e-mail leent zich hier goed voor, omdat je op een aantrekkelijke manier interesses kunt achterhalen.

De KRO-NCRV gebruikt Selligent voor haar e-mailmarketing activiteiten. In deze e-mailsoftware is het goed mogelijk om een interactieve campagne te realiseren. In de e-mail kunnen ontvangers via de tabbladen klikken op vier grote evenementen die de komende maanden plaatsvinden.

Door te klikken op een evenement aan de linkerkant, verandert de header van de e-mail en verschijnt er informatie over het evenement. De sfeerimpressie van het evenement van vorig jaar zorgt voor meer beleving. De kliks op de button ‘ik vind dit leuk’ worden geregistreerd als interesses in Selligent en gebruikt voor komende e-mailcampagnes voor evenementen.

In de e-mail is een tracking-pixel ingebouwd, waarmee we kunnen meten hoe lang iemand in de e-mail is geweest. Dat leverde verrassende inzichten op!

 

kro interactief binnestebuiten

 

Resultaten van de interactieve e-mail

We hebben de resultaten van de interactieve uitnodiging e-mail vergeleken met de statische variant. Je ziet dat de engagement van de interactieve variant veel hoger is. Het aantal kliks is verdubbeld en het doorklikratio is zelfs vijf keer hoger!

Interactieve e-mailStatische e-mail
CTO211100
CTR493100

 

Ook hebben we gemeten hoe lang iemand in de e-mail is geweest. Dit is gemeten vanaf de eerste klik tot de laatste klik, het kan dus zijn dat iemand langer in de e-mail is geweest.

SessiesGemiddeld aantal interactiesGemiddelde tijd in de e-mail
21356396 seconden

 

We kunnen zien dat men lang in de e-mail heeft gezeten en dat men vaker de e-mail weer opent.

Met CloseAlert is het sentiment van de e-mail gemeten. Dit cijfer kan variëren tussen -10 en +10. Met het cijfer +5,3 kunnen we concluderen dat de interactieve e-mail goed in de smaak is gevallen! Wat vooral opvalt is het aantal keer dat er feedback is gegeven in vergelijking met andere e-mailings. In een bepaalde periode in 2019 is op e-mailings  in totaal 1819 keer een reactie gegeven en in deze losse e-mailcampagne een keer zoveel. De reacties zijn uitgebreid geanalyseerd en nemen we mee als learning voor komende e-mailcampagnes. Het grootste leerpunt is: houd de interactiviteit zo simpel en duidelijk mogelijk!

Interactieve e-mailPeriodieke e-mailing
Aantal reacties169100

 

En nu?

De kliks en likes worden gebruikt voor komende e-mailcampagnes om bezoekers voor evenementen enthousiast te krijgen. Met de verworven interesses uit deze campagne, kan de KRO-NCRV gerichter communiceren met haar doelgroep.

De e-mail is zo gemaakt dat de opzet eenvoudig hergebruikt kan worden. Zo wordt de e-mail het volgende kwartaal weer gebruikt voor de evenementen en gaan we aan de slag met een interactieve verjaardagscampagne.

 

Wil je meer informatie over interactieve e-mail?

 

 

100%EMAIL is de e-mailmarketing specialist die je kan inzetten als flexibel verlengstuk van je organisatie. We werken met verschillende e-mailsoftware en marketingplatformen, hebben alle skills in huis om jouw e-mailmarketing tot een succes te brengen en dat zonder tussenpersonen zoals projectmanagers of accountmanagers.

Dus zeg het maar, hoeveel e-mailmarketing heb je nodig?