Wow, wij zijn verkozen tot
NR.1 Marketing Automation Bureau
van Nederland!

E-mail Labs

Scoren met interactieve e-mail: De fit tussen doel en middel

11 juli 2019

Tinderen in je e-mail. Klinkt (te) gek, hè? Het is ook echt mogelijk! En dan hebben we het nog niet eens over de andere, eindeloze mogelijkheden die interactiviteit in e-mail je te bieden heeft. Het geeft je e-mail iets bijzonders, iets wat het waard maakt om langer naar de e-mail zelf te kijken en uiteindelijk door te klikken. Doe je dat goed, heb je potentieel e-mailgoud in handen. Matcht je gave nieuwe feature in je e-mail niet met je boodschap of je doelgroep? Dan heb je er simpelweg geen voordeel aan. Om dat laatste te voorkomen, helpen wij je met dit blog op de goede weg.

Ga doelmatig aan de slag

Zoals met alle innovatieve elementen in e-mail geldt: Zoek de match met jouw campagnedoel. Definieer duidelijk en helder wat je boodschap is, wie je met die boodschap aanspreekt en wat je uiteindelijke doel is. Baseer daarop vervolgens welk interactief element je gaat toepassen. Een kennisquiz in je e-mail verwerken, ‘gewoon omdat het gaaf is’, schiet voorbij aan het doel.

Per campagne zal je doel anders zijn. Zo is het dus ook voor elke campagne weer interessant om opnieuw te bekijken welk element erbij zou passen. Waarschijnlijk verstuur je ook meerdere campagnes met eenzelfde campagnedoel, waardoor het interessant wordt om eens te A/B-testen wat wel of wat juist niet bij jouw doelgroep past.

Doel & interactief element

Wij onderscheiden achttien verschillende vormen van interactiviteit. Dit hebben we gekruist met vier soorten campagnedoelenin onderstaand schema, hier vind je de mees gebruikte (lees: ideale) combinatie van doel en middel. Zo zie je direct de toepassing van de elementen en kun je direct geïnspireerd aan de slag.

InformerendEngagerendProfielverrijkingConversie verhogend
CarrouselParallaxSwitchesWinkelwagen
MagazineSchuivenRatingConfigurator
AccordionZoomenPollKeuzewidget
HamburgermenuHoverSwipen
KennisquizGamesFormulier

Interactiviteit in de praktijk

Om je te voorzien van sprekende voorbeelden, hebben we een paar cases voor je geselecteerd over interactieve e-mail:

Staatsloterij

De lotenconfigurator van Staatsloterij

 

Tijd voor interactiviteit

Geïnspireerd geraakt, maar geen idee waar je moet beginnen? Heb je ons andere praktische blog met nog meer voorbeelden dan al gelezen?: “6 Tips en Tricks voor Interactieve E-mail Of zoek je de perfecte fit tussen jouw doel en je ontvangers? Ons team van e-mailmarketing professionals staat elke dag voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Neem contact op dan kunnen we samen direct starten om de gaafste interactieve campagnes gaan maken!