E-mail Labs

Ontdek de nieuwste mogelijkheden van live content in e-mail

01 juli 2019

Je hebt er misschien al eens van gehoord: live content in e-mail. Daarmee werkt de informatie uit jouw e-mail real-time bij op het moment van openen. Veel mensen kennen het medium iets meer als statisch, maar er zijn dus meer mogelijkheden. Dat biedt mooie kansen voor jou als e-mailmarketeer! In dit blog lees je hoe je live content kunt inzetten en niet geheel onbelangrijk: wat het kost om een live content campagne te realiseren.

Live content vormen en data

Laten we beginnen met de definitie van live content:

“Content die conditioneel wordt getoond in een e-mail aan de hand van data, welke pas zichtbaar wordt zodra de ontvanger de e-mail opent.”

Met andere woorden: de content in de e-mail past aan op het moment dat de ontvanger de e-mail opent. Live content kan toegepast worden in afbeeldingen, teksten, animaties en video’s. De content wordt gewijzigd op basis van data, zoals:

  • De locatie waar de e-mail wordt geopend
  • Het apparaat waarop de e-mail wordt geopend
  • Het moment waarop de e-mail wordt geopend
  • Data uit je database / wat je weet over je contact
  • Alle ander data gedreven creatieve vormen die je nog kan bedenken!

Een ontvanger kan dus een veranderde verschillende e-mails zien, wanneer hij diezelfde e-mail een dag later opent. Door de actuele content is je boodschap dus altijd relevant!

Toepassingen van live content

Live content kun je op verschillende momenten van de klantreis en voor verschillende type e-mails inzetten. Hieronder lees je drie verschillende toepassingen om je een beeld te geven van de mogelijkheden.

Transactionele e-mails

E-mails die een aankoop faciliteren en bevestigen noemen we transactionele e-mails. Dit type e-mail is erg geschikt voor live content. Een bekend voorbeeld van een transactionele e-mail is de status van een online bestelling. Via live content is de status via één e-mail real-time te volgen: van inpakken in het magazijn tot het tijdslot waarin het pakket ze het pakket bezorgen. Het enige wat de ontvanger daarvoor hoeft te doen, is de e-mail opnieuw openen om de actuele status op te halen.

Commerciële e-mails

Ook voor e-mails met een commerciële insteek biedt live content toegevoegde waarde. In onderstaand voorbeeld zie je contextuele personalisatie voor een geboekte reis. Een real-time countdown tot de dag van vertrek, de locatie van de vakantiebestemming en optioneel kun je ook de weersvoorspelling daaraan toegevoegen.

De mogelijkheden om live content te verwerken in promotionele e-mails zijn eindeloos. Zo kun je als reisorganisatie bijvoorbeeld het reserveren van een vliegtuigstoel promoten met live content. In onderstaand voorbeeld is de voornaam alvast op de stoel geborduurd:

Data driven e-mails

Gebruik de beschikbare data in je database om een live content e-mailcampagne op te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een loyaliteitscampagne waarin je door middel van live content de gespaarde punten of aankopen van de afgelopen periode laat zien. Daarmee is de e-mail super persoonlijk en dus relevant.

Aan de slag met live content

Voor veel bedrijven is het inzetten van live content e-mailcampagnes nog een drempel, omdat de businesscase ontbreekt en er een flinke investering (ongeveer 10.000 euro) is vereist. Wij geloven in de kracht van live content en bieden daarom als het enige e-mailmarketing bureau in Nederland een voordelig instaptarief aan. Zo heb je al een geheel verzorgde live content campagne vanaf 1.800 euro. Gaat jouw e-mailmarketing hart hier sneller van kloppen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met mij op over live content

Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op.