Wow, wij zijn verkozen tot
NR.1 Marketing Automation Bureau
van Nederland!

E-mail Labs

Kim de Klerk: Mijn meest opvallende e-mails

 

Bij 100%EMAIL werken we elke dag aan allerlei verschillende e-mailcampagnes bij verschillende klanten. Welke e-mails inspireren of vallen onze e-mailmarketeers en campaign developers op?  Elke maand zal een collega van 100%EMAIL zijn of haar top 5 van de meest opvallende e-mails met persoonlijk commentaar geven. Doordat elke teamlid uniek is, zullen de invalshoeken ook elke keer anders zijn.

Deze keer hebben we Kim de Klerk gevraagd om haar top vijf.

Kim de Klerk werkt bij 100%EMAIL sinds oktober 2019. Daarnaast is ze ook actief als voorzitter van de DDMA commissie E-Mail Summit. Kim vertelde dat ze per week gemiddeld 202 nieuwsbrieven ontvangt! Dus je raad het al; ze is gek op e-mail. In haar rol als e-mailmarketeer is haar persoonlijke focus vooral om elke e-mail zo goed mogelijk op te zetten als het gaat om techniek, content en design. Haar doel is dan ook om het beste resultaat te behalen. Ze heeft zich voor zoveel uiteenlopende nieuwsbrieven ingeschreven, omdat ze nieuwsgierig is naar de manier hoe organisaties e-mailmarketing inzetten.

We hebben haar gevraagd om haar top 5 van opvallende e-mails en de reden dat deze in de top 5 staan. Een duidelijke rode draad in haar keuzes is een boodschap met één bewegende afbeelding.

De top 5 opvallende e-mails van Kim:

  • #1: Charlie Temple
  • #2: Praxis
  • #3: Hema
  • #4: IXXI
  • #5: Pink Gellac

 

#1 Charlie Temple – Een bril voor elk weer

charlie temple email actie

Waarom deze e-mail voor mij op nummer 1 staat? Omdat ik na het openen van de e-mail in één oogopslag zie wat zij mij willen vertellen. Namelijk, dat ik mijn bril kan updaten met clip-on zonneglazen. Het gifje is hierbij doorslaggevend, omdat deze de boodschap overbrengt.

 

#2 Praxis – Je bent welkom, maar kom aub alleenpraxis email

 

In deze bizarre tijd zit mijn inbox vol met nieuwsbrieven rondom corona. Maar, deze van Praxis vind ik geweldig. Ook hier is de hoofdboodschap meteen duidelijk. Het bewegende beeld trekt ook meteen je aandacht naar de belangrijkste boodschap: kom alleen. Simpel, maar krachtig.

 

#3 Hema – Je kortingsbon is bijna in zicht

hema email taart

Ook deze e-mail van Hema is één van mijn favorieten. Ten eerste omdat hij er, letterlijk, heerlijk uit ziet. En ten tweede omdat de boodschap helder overkomt én een gevoel van urgentie creëert. Want, ik heb mijn kortingsbon bijna binnen. Ook is deze e-mail gepersonaliseerd. Hij staat echter niet op nummer 1, omdat er in de e-mail verwezen wordt naar de meer Hema app. Deze app heb ik al jaren, waardoor deze content niet van toepassing is voor mij.

#4 IXXI – Hoe turbulent is jouw liefdesleven?

 

Ixxi emailOok de e-mails van het merk IXXI vallen mij regelmatig op. Dit keer vond ik de nieuwsbrief eruit springen, omdat er een andere invalshoek van Valentijn wordt gebruikt. Namelijk, het wisselen van liefdes. En die wissel je net zo makkelijk om in je IXXI-collage. De wisselende beelden in de header brengen niet meteen de boodschap over, maar zijn echt ter ondersteuning van de boodschap in de intro. I love it!

#5 Pink Gellac – Deze kleuren voor 5 euro 😀 

gellac kleuren

De e-mails van het nagellakmerk Pink Gellac blijven me inspireren. Ten eerste, omdat de subject line vaak kort en krachtig is en mij precies vertelt wat de boodschap is. Ten tweede, omdat de hele e-mail uit 1 beeld bestaat met daarin een call to action button. Er is geen introductietekst of toelichting. Clean & simple. Ik vind dit een prachtig voorbeeld van hoe een e-mail impact kan maken zonder gebruik te maken van de nieuwste technieken. En ja, ik ga bijna elke keer overstag en bestel weer iets.

 

logo 100%EMAIL

 

100%EMAIL is de e-mailmarketing specialist die je kan inzetten als flexibel verlengstuk van je organisatie. We werken met verschillende e-mailsoftware en marketingplatformen, hebben alle skills in huis om jouw e-mailmarketing tot een succes te brengen en dat zonder tussenpersonen zoals projectmanagers of accountmanagers.

 

Wil jij jouw e-mailcampagne resultaten een boost geven? Of ben je met een ESP selectie bezig? Wij helpen je graag verder met je professionele e-mailmarketing, dus twijfel niet en neem contact op.