Wow, wij zijn verkozen tot
NR.1 Marketing Automation Bureau
van Nederland!

E-mail Labs

Waarom is e-mailmarketing belangrijk?

26 maart 2020

Trends en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en op het gebied van e-mailmarketing is dat niet anders. Goed nieuws wat ons betreft, want e-mailmarketing ontwikkelt zich tot steeds krachtiger kanaal om in contact te komen en te blijven met je (potentiële) doelgroep. In dit artikel vertellen we je daarom alles over de trends en voordelen van e-mailmarketing. Lees snel verder!

e-mailmarkeers

De voordelen van e-mailmarketing 

Het kanaal e-mail wordt door e-mailmarketeers voor verschillende doelen gebruikt. Zo is een heel effectief middel om traffic naar je (actie)landingspagina te krijgen. Ook kan het worden ingezet om informatie van je klant te krijgen in de vorm van een NPS(klanttevredenheidsmeting), of een enquête. En natuurlijk is dit het kanaal om informatie naar je klant te sturen, zoals de status van de bestelling of de introductie van nieuwe diensten of producten.

Je ziet het: met e-mailmarketing kan je op goede manier verschillende resultaten bereiken. We zetten alle voordelen voor het gebruik van dit kanaal graag voor je op een rijtje.

  • E-mail is een relatief goedkoop kanaal, zeker wanneer je dit vergelijkt met direct mail of gedrukte nieuwsbrieven. Als adverteerder heb je immers niet te maken met kosten voor drukwerk of verzending.
  • Door het gebruik van e-mail kun je op een snelle manier je doelgroep bereiken. Bij een website wacht je vaak op bezoekers, met e-mail kun je je boodschap pro-actief zelf verspreiden.
  • Een e-mail kun je voor de ontvanger heel aantrekkelijk maken. Niet alleen met afbeeldingen, tekst of video, maar ook met interactieve elementen.
  • Je kunt het resultaat van een campagne goed meten. Als verzender kan je zien wat de gebruiker met de e-mail doet, geweigerde mails kun je traceren, je ziet positieve of negatieve respons, het aantal kliks naar een website en de groei in omzet.
  • Als je e-mailmarketing goed inricht, beschik je over veel relevante informatie over de ontvanger. E-mails kun je daardoor goed personaliseren en geautomatiseerd, getriggerd door gedrag van de klant, verzenden. Hiermee kan je perfect inspelen op de customer journey van jouw (potentiële) klant.

 

lamp laptop homeoffice

Trends in e-mailmarketing 

Had e-mailmarketing vroeger soms nog een negatief imago omdat het met spam werd geassocieerd, tegenwoordig ligt dat gelukkig heel anders.

  • Want juist omdat je een commerciële boodschap verstuurt met toestemming van de ontvanger, zijn e-mails veel interessanter en relevanter voor de ontvanger geworden.
  • Het aantal verstuurde e-mails neemt misschien iets af, maar de conversie wordt juist vergroot. E-mail is namelijk hét 1 op 1 kanaal waar personalisatie en interactie al jaren worden nagestreefd.
  • Met de huidige digitale transformatie worden bij veel bedrijven ook andere databases gekoppeld en kanalen toegevoegd. Er is steeds vaker sprake van een omnichannel strategie. Hierin is het kanaal e-mail enorm relevant. Door de scherpere klantprofielen en verbeterde technologie kan het een stuk efficiënter worden ingezet dan bijvoorbeeld tien jaar geleden.
  • En ook zien we steeds nieuwe mogelijkheden in e-mail, zoals interactieve e-mail, waarmee je een webervaring in de e-mail kan creëren wat conversie verhogend werkt.

 

 

Hoe kunnen wij jou helpen? 

Behaalt jouw marketingafdeling al de gewenste resultaten met e-mailmarketing of kun je nog wat advies gebruiken over de e-mailmarketing strategie of over e-mailmarketing software? 100%EMAIL helpt je graag verder om je strategie, aanpak of uitrol op het gewenste niveau te krijgen. 100%EMAIL is software onafhankelijk en kan daarom met alle E-mail Service Providers (ESP’s) uit de voeten, zodat jij het meeste uit je e-mailmarketing kan halen. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@100procent.email of bel ons op telefoonnummer 010-2540320. We kijken graag met je naar de mogelijkheden!

 

logo 100%EMAIL