Blog

Tom

100%EMAIL

Vijf tips om succesvol emoji in te zetten in je e-mailcampagnes

31 oktober 2017 om 12:30

Emoji zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in digitale communicatie en lijken die groei nog steeds door te zetten. Waar de kleine emoticons eerst alleen nog in WhatsAppjes, Tweets en Facebookposts gebruikt werden, komen ze nu ook steeds vaker in de onderwerpregels van (marketing-) e-mails te staan.

Lees meer

Blog

Tom

100%EMAIL

E-mail en de UTM-code: Zo behoud je overzicht

30 oktober 2017 om 10:30

In het e-mailmarketingvak is het belangrijk om te weten hoe je e-mails ontvangen worden en wat er vervolgens na opening mee gebeurt. Waar klikt de ontvanger op? Hoe lang blijft hij je e-mailcontent lezen? Statistieken over je e-mailcampagne zijn cruciaal om te blijven optimaliseren en te leren van je klant.

Lees meer

Blog

Jeroen

100%EMAIL

Interactiviteit in e-mail: Zes tips en tricks

25 oktober 2017 om 10:11

Over animatie en interactiviteit in e-mail heb ik jarenlang altijd moeten zeggen: “Ja, leuk, goed idee, maar het gaat niet werken in het grootste gedeelte van je e-mail clients.” Maar gelukkig is hier de afgelopen tijd wel verandering in gekomen. In het onderstaande artikel zal ik verschillende mogelijkheden uitleggen die je nu wel kunt gebruiken, maar let op: het werkt nog steeds niet overal. In een ideale situatie verstuur je per e-mail een complete website met hierin direct de mogelijkheid om te converteren, maar dit is nog steeds een brug te ver. Naast personalisatie en conditionering kun je er nu wel voor zorgen dat, als je subject line goed genoeg is, je ontvanger een interactieve of geanimeerde mail te zien krijgt.

Lees meer

Blog

Tom

100%EMAIL

Gamification maakt e-mailmarketing relevant (en leuk)

12 oktober 2017 om 13:05

Gamification is “het toepassen van game-elementen in een non-game omgeving”. Dit blog vertelt hoe e-mail die omgeving vormt waarin normaliter niet gegamed wordt en dat Gamification een slimme tactiek is om verrassend relevant te zijn voor de ontvanger Lees meer

Blog

Jeroen

100%EMAIL

Gmail ondersteunt eindelijk mobiele versies: leve Gmail!

14 april 2017 om 15:13 in ,

Dit was in ieder geval mijn gedachte toen ik het bericht van Litmus van afgelopen september las; leve Gmail! Ik was vast niet de enige die toen direct naar zijn Gmail app op zijn telefoon ging om te kijken of alle nieuwsbrieven ook eindelijk de mooie mobiele variant lieten zien, in plaats van die in elkaar gepropte desktopversies. Spoiler alert: dat was dus nog niet het geval. Dit bleek toch nog wat ingewikkelder dan ik had verwacht…

Lees meer

Blog

Rick

100%EMAIL

E-mailmarketing automation: zo krijg én behoud je blije klanten

30 december 2016 om 16:33 in ,

Het geeft een goed gevoel als je merkt dat iemand aan je denkt. Zelfs als dat geautomatiseerd gaat. Op je verjaardag krijg je tientallen berichten van vrienden en familie. Natuurlijk is de boodschap persoonlijk, maar het is Facebook die je vrienden notificeert om de boodschap op het juiste moment te versturen. Het is de heilige graal in marketing: een relevante boodschap, op het juiste moment aan de juiste persoon. Oftewel, e-mailmarketing automation. In dit artikel zet ik de aanpak om tot een goede e-mailmarketing automation-campagne te komen, voor je op een rij.
Lees meer

Blog

Rick

100%EMAIL

Voorkom e-mailblunders: 9 tips voor structuur in je e-mailmarketingproces

30 december 2016 om 15:15 in ,

“Verstuur jij de e-mail volgende week even?”, vroeg mijn manager. “Natuurlijk, geen probleem!”, zei ik. Want wat kan er nu misgaan met het versturen van een e-mailtje? Dat regel je toch gewoon even tussendoor? Met deze mindset gaat er vaak zoveel mis bij het versturen van een e-mail. Wil jij het beter doen? Gebruik deze negen tips voor het structuren van je e-mailmarketingproces.
Lees meer

Blog

Rick

100%EMAIL

Verbeter je e-mails: zo analyseer je de call-to-action & landingspagina

17 november 2016 om 08:00 in , , ,

Hoe landt jouw e-mailabonnee op je website, welke calls-to-action voert hij of zij uit en zien we of er omzet gescoord wordt? Wat kun je gaan analyseren als die persoon eenmaal op je website is geland en hoe kun je e-mails verbeteren? De eerste stap is je website.
Lees meer

Blog

Rick

100%EMAIL

Zo start je met analyseren & verbeteren van je e-mailcampagne

10 november 2016 om 08:00 in , ,

Vaak zijn we al zo blij dat een e-mailcampagne verstuurd is, dat we het leukste en belangrijkste vergeten. Het analyseren van de resultaten. Jammer, want juist door het analyseren van je resultaten, word je beter. Daarom een overzicht van alles dat je kunt analyseren rondom een e-mailcampagne én een aantal tips om je resultaten te verbeteren.
Lees meer

Blog

Rick

100%EMAIL

E-mailmarketingteam samenstellen? Dit zijn de spelers

31 maart 2016 om 08:00 in , ,

E-mailmarketing is een marketingtactiek die voor veel organisaties een grote bijdrage levert aan hun doelstellingen. Het is dus ook niet gek dat bedrijven zich afvragen hoe je het ultieme e-mailmarketingteam samenstelt. In dit artikel een overzicht van de spelers, welke taken zij uitvoeren en welke ervaring ze nodig hebben. Met aan het eind een profielschets voor die ene ultieme e-mailmarketeer
Lees meer